Functional Training

 

Το Functional Training ή Λειτουργική Προπόνηση είναι μια μέθοδος η οποία βελτιώνει την φυσική μας κατάσταση κάνοντας τις καθημερινές μας κινήσεις τις οποίες μπορεί να κάνουμε στην εργασία ή και στο σπίτι μας πιο ασφαλείς και ξεκούραστες.Προέκυψε απ ομια μέθοδο αποκατάστασης που χρησιμοποιούν οι Φυσικοθεραπευτές, κατα την οποία δημιουργούν ενα ασκησιολόγιο βαθμιαίας δυσκολίας το οποίο βασίζεται σε κινήσεις που μπορεί να γίνονται κατα τη διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας.

Vaso mavrelou
vaso mavrelou
Vaso mavrelou

 

Αυτό που είναι λειτουργικό για ένα άτομο, μπορεί να μην είναι για ένα άλλο, για το λόγω αυτό τα προγράμματα λειτουργικής προπόνησης πρέπει να σχεδιάζονται με βάση την αξιολόγηση του μυοσκελετικού συστήματος του ατόμου και τη δραστηριότητα για την οποία το άτομο θέλει να αυξήσει τη σωματική του απόδοση.

 


Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η στάση του σώματός μας, η αντοχή μας και η συνολική φυσική μας κατάσταση με ουσιαστικές επιδράσεις στη καθημερινή μας ζωή. Η προπόνηση πρέπει να δημιουργεί προσαρμογές που να εξυπηρετούν τις καθημερινές δραστηριότητες. 

Τα οφέλη του Functinal Training:

 

Με τη λειτουργική προπόνηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις με το βάρος του σώματος, με ελεύθερα βάρη, με λάστιχα, με τροχαλίες, ασκήσεις σε ασταθές επίπεδο ή ασταθή επιφάνεια και ασκήσεις με fitball.Έτσι η λειτουργική προπόνηση στο Overall μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και τον μέσο άνθρωπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη πρόσληψη και αντιμετώπιση κακώσεων και στην καλύτερη στάση του σώματος καθημερινά με αποτέλεσμα μια αίσθηση ολοκληρωτικής ευεξίας!

For expressions of Interest  Let's Talk.​