Κάθε Αθλητής της Ακαδημίας, οφείλει:

 1. Να Σέβεται τον Προπονητή του, να τον εμπιστεύεται και να υπακούει στις οδηγίες και τις συμβουλές του.

 2. Να Σέβεται και να αγαπάει πραγματικά τον χώρο που αθλείται, διατηρώντας τον πάντα καθαρό.

 3. Να είναι ειλικρινής προς τον προπονητή του, όπως και να συζητάει μαζί του τυχόν απορίες ή προβλήματα που τον απασχολούν και τα οποία αποτελούν αιτία μείωσης της αθλητικής του απόδοσης.

 4. Να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ακόμη και για τυχόν άσχημη απόδοση του κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

 5. Να μάθει να θέτει στόχους δύσκολους, όχι όμως ακατόρθωτους.

 6. Να προσπαθεί συνεχώς για τα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι πάντα η νίκη. Σημασία δεν  έχει τόσο το αποτέλεσμα, όσο η ίδια η διαδικασία εκμάθησης κι ενεργοποίησης να καταλήξουμε σε αυτό. Ακόμη και μέσα από μια ήττα παίρνουμε θετικά στοιχεία. Η ήττα είναι ο καλύτερος δάσκαλος!!!!!

 7. Να ζητάει από τον προπονητή την επεξήγηση ή την επανάληψη μιας άσκησης, εάν δεν την έχει πλήρως κατανοήσει.

 8. Να σέβεται πέρα από τους προπονητές του, κάθε συναθλητή ή αντίπαλο την ώρα της προπόνησης  ή του αγώνα.

 9. Να παίζει δίκαια και να σέβεται τους κανονισμούς της υδατοσφαίρισης, αλλά και της ακαδημίας γενικότερα.

 10. Να μην  κάνει αρνητική κριτική, κοροϊδευτικά σχόλια και να μην χρησιμοποιεί άσχημο λεξιλόγιο και   βία προς τους συναθλητές ή τους αντιπάλους του.

 11. Μόλις τελειώσει η προπόνηση ή ο αγώνας να ευχαριστήσει και να αποχαιρετίσει φιλικά τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους του.

 12. Να μην συμπεριφέρεται με εγωισμό και να μην νοιάζεται μόνο για τις ατομικές του ανάγκες.

 13. Να σκέφτεται συλλογικά και να ενδιαφέρεται για το καλό όλων των συμπαικτών του. Η ατομική επιτυχία σε ένα ομαδικό άθλημα μόνο μέσα από τη συλλογική επιτυχία μπορεί να προέλθει.

 14. Να προσπαθεί πάντα, να είναι συνεπής και να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της ακαδημίας, προπονήσεις και αγώνες και άλλες εκδηλώσεις.

 15. Να σέβεται και να μην αντιδρά στις αποφάσεις των διαιτητών.

 

 

βάσω μαυρέλου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

images (7).jpg

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

 

Η απόφαση να γίνει κάποιος αθλητής σημαίνει αυτομάτως ότι υιοθετεί και την αθλητική ζωή. Πρέπει λοιπών από την πρώτη ημέρα να συνηθίσουμε στην τήρηση των ακόλουθων βασικών κανόνων αθλητικής υγιεινής:

1. ΥΠΝΟΣ. Τουλάχιστον οκτώ (8) ώρες ύπνου. Ο επαρκής νυχτερινός ύπνος είναι σπουδαιότερος από την παρακολούθηση τηλεόρασης.

2. ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΑΣ. Σωστή  έναρξη της ημέρας και ατομική υγιεινή .Πλύσιμο δοντιών, γρήγορο ντύσιμο, φροντίδα του σώματος μας.

3. ΥΓΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Ξεκινάμε ΠΑΝΤΑ με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό το οποίο είναι το πιο σημαντικό.  Τακτική διατροφή με φρέσκα φρούτα, ωμές σαλάτες, μαύρο ψωμί, γάλα, και χυμούς φρούτων. Οι ώρες του φαγητού Θα πρέπει να είναι τακτικές και χωρίς παρενοχλήσεις ή διακοπές. Να τρώνε τουλάχιστον τρείς (3) ώρες πριν την προπόνηση. 

4. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ. Ερχόμαστε πάντα με αθλητική εμφάνιση (φόρμα-φούτερ-αθλητικά παπούτσια), έχουμε το μπουρνούζι-πετσέτα μαζί μας όπως και τις παντόφλες.

5.  ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. Πάντα κάνουμε ντουζ πριν μπούμε στην πισίνα.

6. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. Σεβασμός στην ατομικότητα του αθλητή και στην κουλτούρα του. Όμως η εξωτερική εμφάνιση θα πρέπει να είναι υποδειγματική και οτιδήποτε άλλο που θα φθείρει την εικόνα της ακαδημίας. Ο ρουχισμός θα πρέπει να είναι πάντοτε ίδιος με όλη την ομάδα όπως έχει συμφωνηθεί.

water polo