Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Η PERSONAL TRAINER ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΥΡΕΛΟΥ

Η Βάσω μαζί με το TRX μπήκαν στην ζωή μου πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν αποφάσισα να ξαναρχίσω να γυμνάζομαι. Πριν από 2-3 χρόνια έκανα pilates, το οποίο είχα λατρέψει αφενός για το αποτέλεσμα αφετέρου για το είδος της άσκησης. Έτσι, λοιπόν έψαχνα κάτι καινούριο το οποίο να μη βαρεθώ εύκολα, να είναι πρόκληση για ‘μένα, αλλά και αποτελεσματικό.

 

Κάπως έτσι μου σύστησαν τη Βάσω, η οποία από την πρώτη στιγμή με το χαμόγελο και την ενέργεια της με κέρδισε τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν trainer. Και αυτό γιατί η Βάσω είναι καταρχήν ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος με ήθος και έπειτα μία καταρτισμένη και εξαιρετική επαγγελματίας. Έχοντας στο ενεργητικό της πολλές διακρίσεις στο άθλημα του polo, με το οποίο ασχολείται από τα 8 της χρόνια, σήμερα έχει ενταχθεί στο δυναμικό του Εθνικού Πειραιώς συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία της ομάδας. Επιπλέον, εργάζεται ως personal trainer για TRX , pilates,aqua fitness και baby swimming.

67660_10201569710821799_765809945_n.jpg

Ξεκινώντας πριν ένα χρόνο με μία φίλη μου το TRX , το πρώτο πράγμα που μας είπε η Βάσω είναι ότι θα χτίσουμε το σώμα από μέσα. Και είχε απόλυτο δίκιο, καθώς σήμερα ένα χρόνο μετά με μία τυπική διατροφή και με ένα μάθημα την εβδομάδα (λόγω δικής μου έλλειψης χρόνου) το σώμα μου έχει αρχίσει να επανέρχεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Αν σκεφτείς ότι ξεκίνησα λέγοντας μονίμως δεν μπορώ θα καταλάβεις με πόση υπομονή και επιμονή η Βάσω με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Διότι, η Βάσω είναι πάντα δίπλα σου να βάλει το σώμα σου στη σωστή θέση, να σε βοηθήσει, να σου δώσει κουράγιο και να σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις.

Το TRX, λοιπόν, είναι μία μορφή δυναμικής άσκησης με ιμάντες, με τους οποίους εκτελούνται αμέτρητοι συνδυασμοί ασκήσεων, οι οποίες βασίζονται στο βάρος του σώματος, γυμνάζοντας παράλληλα όλες τις μυικές ομάδες. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά... Αρχικά, υπάρχουν πάρα πολλοί συνδυασμοί ασκήσεων με αποτέλεσμα να μη βαρεθείς εύκολα (για μένα ίσως το πιο σημαντικό). Έπειτα, γυμνάζονται ταυτόχρονα όλες οι μυικές ομάδες, αφού κρατάς διαρκώς σφιχτούς τετρακέφαλους, γλουτούς, στήθος, πλάτη, χέρια και τους κοιλιακούς (που θες-δεν θες συνέχεια δουλεύουν για να συγκρατήσουν το σώμα σε σωστή θέση κατά τη διάρκεια της άσκησης). Μεγιστοποιώντας την καύση του λίπους, το TRX αποτελεί έναν τύπο άσκησης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, με σκοπό να αναπτύξεις δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων, καθώς και συντονισμό. Τέλος, το TRX σχεδιάστηκε ώστε άνθρωποι όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης και ηλικίας να μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το είδος άσκησης!

541571_10204917483554025_238190026144564
10501645_10203874777007013_1236317233293

Το motto μου είναι «Όταν θέλεις μπορείς»! Και ισχύει, γιατί αφού μπόρεσα εγώ μπορείς και εσύ. Όσο έλεγα δεν μπορώ πείσμωνα ακόμη περισσότερο, γιατί ήθελα πραγματικά να τα καταφέρω και να φτάσω εκεί που θέλω. Και είμαι σίγουρη ότι με τη Βάσω δίπλα μου θα φτάσω. Το TRX είναι ένα είδος έντονης άσκησης, το οποίο στην αρχή φαίνεται δύσκολο, αλλά σου εγγυώμαι ότι μετά το 5ο-6ο μάθημα θα συνηθίσεις και θα ανακαλύψεις τη μαγεία του. Αρκεί να θέλεις και όλα θα έρθουν σιγά-σιγά! Ενόψει καλοκαιριού η Βάσω μας προτείνει 3 ασκήσεις, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Ακολούθησε τις ασκήσεις κάνοντας τις κινήσεις διαδοχικά από τις φώτο με σωστή στάση σώματος, 3 σετ των 10 επαναλήψεων, 3-4 φορές την εβδομάδα και θα με θυμηθείς. 

TRX makes your life better!

Believe in yourself and do it!